Een dak repareren of niet, dat is de vraag. Eigenlijk is de vraag gebaseerd op de vraag of het de moeite waard is om het nu te doen of een tijdje te wachten. In dat geval is het meer een gok. En een weddenschap die elke huiseigenaar vrijwel elke dag doet. Maar als er zich een voor de hand liggend probleem voordoet, zoals water dat boven je hoofd in je leefruimte druppelt, is de beslissing eenvoudig: repareer het lek!
Ons doel met deze gids is om ervoor te zorgen dat u beter in staat bent om te beheren wat echt een voortdurende weddenschap is tussen uw dak en de elementen buiten, samen met de tijdsfactor. Beide saboteren in wezen alle goede wil, waarde en levensduur van uw dak.

Doe niets tussen nu en de volgende keer dat uw dak moet worden vervangen en de kans klein is. Natuurlijk heb je geluk, maar je hebt voldoende gelegenheid om je eigen geluk te maken. Slim omgaan met de weddenschap. Om kleine problemen zo klein mogelijk te houden en grotere problemen effectief te beheren.

We hebben veel te doen. Maar laten we beginnen met de belangrijkste reden voor deze gids, het verwachte kostenbereik voor een typische dakreparatie:

  • 150 tot 400 voor kleine reparaties
  • 400 tot 1000 voor matige reparaties
  • 1000 tot 3000 voor grote reparaties

Wist u? De meeste huiseigenaren geven tussen de 300 en 1.100 uit aan een dakreparatie, of gemiddeld 650 om een ​​dakgerelateerd probleem op te lossen.

Verder gaan dan 3.000 is mogelijk, maar op dat moment kan een vervangend dak de beste keuze zijn. De gemiddelde kosten voor het installeren van een nieuw dak in 2019 voor een huis van gemiddelde grootte zijn 7.500+. Hoewel dit het slechtste scenario is, kunt u in termen van kosten opnieuw beginnen. Toch is ons doel om de kosten redelijk te houden en de waarde te verhogen.

repareren

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te beseffen dat niet alle daken hetzelfde zijn. Het zou zoveel gemakkelijker zijn om deze informatie te onthullen als ze dat waren. Maar hoe saai zou de wereld, of jouw buurt, zijn als alle huizen identieke daken zouden hebben?

Onze gegevens zijn gebaseerd op huizen van gemiddelde grootte (of ongeveer 1500 tot 2000 vierkante meter) en in de meeste gevallen met asfaltshingles als het typische materiaal op een dak. We realiseren ons dat dit niet het enige materiaal is en we zullen ook kostengegevens over andere typen delen. Bovendien gaat het typische hierboven genoemde kostenbereik ervan uit dat u iemand betaalt die weet wat hij doet.

Als je kleine klusjes kunt aanpakken, zouden die kosten dalen. Toch is de doe-het-zelfaanpak opgenomen in onze verwijzingen naar de gok. Daarover later meer.

Specifieke kosten voor veelvoorkomende dakproblemen
Hier houden we het kort. Onthoud dat er zoveel variabelen zijn die in typen daken gaan en daarom soorten problemen die zich kunnen voordoen.

Over het algemeen zijn asfaltshingles (het meest voorkomende daktype in de VS) het goedkoopst om te vervangen. De volgende zouden houten en metalen dakspanen zijn, die midden op de weg liggen.

Klei, beton en leisteen tegels zijn waar de kosten voor reparatie oplopen. Bij reparatie zijn die materialen het meest duurzaam en zal de levensduur dus langer zijn.

0
Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 ufe.be. Alle rechten voorbehouden.
Aangedreven door UFE